turkmath.org

Türkiye'deki Matematiksel Etkinlikler


01 Haziran 2018, 14:30


Selçuk Üniversitesi Matematik Bölümü Genel Seminerleri

Regle Yüzeylerin Geometrisi ve Uygulamaları

M. Talat Sarıaydın
Selçuk Üniversitesi, Türkiye

Diferansiyel geometride, yüzeyler, fizik, mühendislik, bilgisayar grafikleri gibi birçok disiplinde başlıca yere ve kavramlara sahiptir. Bu yüzeylerin en önemlilerinden biri G. Monge tarafından ortaya konan regle yüzeydir. Herhangi bir regle yüzey, herhangi bir eğri boyunca bir doğrunun sürekli hareketinin bir sonucu olarak meydana gelir. Bu eğrilere sırasıyla dayanak eğrisi ve doğrultman denir. Ayrıca regle yüzeyler özellikle kinematic, bilgisayar destekli tasarım, bilgisayar destekli geometrik tasarım, mimari ve diğer birçok alanda uygulama alanına sahiptir, [2]. Bunlara ek olarak açılabilir yüzey ve minimal yüzey gibi yüzeylerin bazı sınıflarının araştırılması klasik diferensiyel geometrinin temel amaçlarından biridir, [1]. Seminerimizde öncelikle bazı özel eğrilerin regle yüzeyi verilecek, günümüz mimarisinde regle yüzeylerin kullanım şekli incelenecektir. Daha sonra uzayda sabit bir nokta ve bir eğriyle rasyonel regle yüzey oluşturulacak ve bu yüzeyin çaşitli karakterizasyonları ele alınacaktır
Geometri Türkçe
Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Bölümü Seminer Salonu
Ek Dosya

selcukuniv 20.03.2020


Yaklaşan Seminerler Seminer Arşivi
 

İLETİŞİM

Akademik biriminizin ya da çalışma grubunuzun ülkemizde gerçekleşen etkinliklerini, ilan etmek istediğiniz burs, ödül, akademik iş imkanlarını veya konuk ettiğiniz matematikçileri basit bir veri girişi ile kolayca turkmath.org sitesinde ücretsiz duyurabilirsiniz. Sisteme giriş yapmak için gerekli bilgileri almak ya da görüş ve önerilerinizi bildirmek için iletişime geçmekten çekinmeyiniz. Katkı verenler listesi için tıklayınız.

Özkan Değer ozkandeger@gmail.com

DESTEK VERENLER

ja2019

31. Journees Arithmetiques Konferansı Organizasyon Komitesi

Web sitesinin masraflarının karşılanması ve hizmetine devam edebilmesi için siz de bağış yapmak, sponsor olmak veya reklam vermek için lütfen iletişime geçiniz.

ONLİNE ZİYARETÇİLER

©2013-2024 turkmath.org
Tüm hakları saklıdır