turkmath.org

Türkiye'deki Matematiksel Etkinlikler


06 Mayıs 2019, 15.30


Yozgat Bozok Üniversitesi Matematik Bölümü Genel Seminerleri

Farklı $TiO_2$ Macunlar hazırlanarak Yeni Esnek Güneş Pillerinin Üretimi ve Karakterizasyonu

Hatice Kanbur Çavuş
Yozgat Bozok Üniversitesi, Türkiye

Güneş pili üretiminde maliyetleri düşürmek ve daha pratik hale getirmek için, polyethyleneterephtha-late (PET) ve polyethylenenaphthalate (PEN) gibi esnek alt tabakalara dayanan güneş pillerinin geliştirilmesi günümüzde gerekli hale gelmiştir. Esnek güneş pilleri, hafiflik, iyi esneklik, darbe geçirmezlik, daha düşük maliyet, daha düşük sıcaklıkta ve büyük ölçekli üretimleri gibi çok önemli avantajlarla güneş pilleri için yeni bir alternatif oluşturmuştur. Güneş pillerininin fotoanode malzemesi fotoelektrik dönüşüm verimliliğini etkileyen en önemli faktörlerden biridir. Titanyum dioksit ($TiO_2$), fotoanode materyaller için yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu çalışmada, esnek fotoanot, düşük sıcaklıkta PET / ITO substratı üzerinde $TiO_2$ macunu kullanılarak üretilecektir. Düşük sıcaklıklı tavlama işleminin gerekliliği bu esnek alt tabakalar için çok önemli bir sorundur. $TiO_2$ partikülleri, düşük sıcaklık sinterlemesi nedeniyle kendi aralarında ve substratta yüksek kaliteli bağlantılar yapamazlar. Bu nedenle, esnek fotoanodlar için düşük sıcaklıkta yüksek kaliteli bağlantı sağlayan titanyum macunu gereklidir. İlk olarak, yeni macunlarla hazırlanan fotoanotların FTIR, Raman spektroskopisi, XRD ve SEM ölçümleri alınacaktır. Daha sonra akım-voltaj ölçümleri Güneş Simülatörü (SCIENCETECH SLB-300A Kompakt Güneş Simülatörü $1000 W/m^2$) ile alınacak ve pilin elektriksel özellikleri belirlenecektir.
Matematiksel Fizik Türkçe
Yozgat Bozok Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Matematik Bölümü, 403 nolu sınıf.
İlgili Web Bağlantısı

bozok 20.03.2020


Yaklaşan Seminerler Seminer Arşivi
 

İLETİŞİM

Akademik biriminizin ya da çalışma grubunuzun ülkemizde gerçekleşen etkinliklerini, ilan etmek istediğiniz burs, ödül, akademik iş imkanlarını veya konuk ettiğiniz matematikçileri basit bir veri girişi ile kolayca turkmath.org sitesinde ücretsiz duyurabilirsiniz. Sisteme giriş yapmak için gerekli bilgileri almak ya da görüş ve önerilerinizi bildirmek için iletişime geçmekten çekinmeyiniz. Katkı verenler listesi için tıklayınız.

Özkan Değer ozkandeger@gmail.com

DESTEK VERENLER

ja2019

31. Journees Arithmetiques Konferansı Organizasyon Komitesi

Web sitesinin masraflarının karşılanması ve hizmetine devam edebilmesi için siz de bağış yapmak, sponsor olmak veya reklam vermek için lütfen iletişime geçiniz.

ONLİNE ZİYARETÇİLER

©2013-2024 turkmath.org
Tüm hakları saklıdır