Türkiye'deki Matematiksel Etkinlikler
26 Mayıs 2022, 11:00 Marmara Üniversitesi Matematik Bölümü Seminerleri Cihat Kılınç-Ramazan Toplu Bu çalışmada, $4-$boyutlu Lorentz manifoldları üzerinde konsörkılır, konharmonik ve projektif eğrilik tensör alanlarının bazı özellikleri incelenmiştir. $(+, +, +, -)$ metrik işaretli bir uzay-zaman için bilinen holonomi cebirleri kullanılarak, bu tensör alanları üzerine çeşitli sonuçlar elde edilmiştir. Manifoldun paralel ve reküran vektör alanları içermesi durumunda, söz konusu tensör alanları uygun olan holonomi türleriyle ilişkilendirilmiştir. Bununla birlikte, ilgili tensör alanlarının özbivektör yapısı da incelenmiş ve Riemann eğrilik tensörü ile arasındaki bağlantı tartışılmıştır. Son olarak, çalışma ile alakalı birtakım örnekler sunulmuştur. Teşekkür: Bu araştırma, Doç. Dr. Bahar Kırık Rácz danışmanlığında gerçekleştirilmekte olup, TÜBİTAK-Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı'nın (BİDEB) 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı tarafından 1919B012101022 Proje Numarası ile desteklenmektedir. Marmara Üniversitesi Matematik Bölümü, GZFA008 marmara 18.05.2022 |
Akademik biriminizin ya da çalışma grubunuzun ülkemizde gerçekleşen etkinliklerini, ilan etmek istediğiniz burs, ödül, akademik iş imkanlarını veya konuk ettiğiniz matematikçileri basit bir veri girişi ile kolayca turkmath.org sitesinde ücretsiz duyurabilirsiniz. Sisteme giriş yapmak için gerekli bilgileri almak ya da görüş ve önerilerinizi bildirmek için iletişime geçmekten çekinmeyiniz. Katkı verenler listesi için tıklayınız.
Özkan Değer ozkandeger@gmail.com
31. Journees Arithmetiques Konferansı Organizasyon Komitesi
Web sitesinin masraflarının karşılanması ve hizmetine devam edebilmesi için siz de bağış yapmak, sponsor olmak veya reklam vermek için lütfen iletişime geçiniz.